POVESTEA NOASTRĂ

Numele meu este Andrei, sunt skipper experimentat și iscusit și proprietarul YachtMamaia.ro

În încercarea mea de a-mi îndeplini visul, am avut o viață interesantă și plină de aventuri.

M-am nascut la sfârșitul lunii noiembrie pe țărmul Marii Negre și am fost botezat doar cateva săptămâni mai tarziu direct în apele lacului Siutghiol de un sinod de preoți. Pe masură ce am crescut, am fost constant atras de mare.

La numai 13 ani, mi-am început cariera de salvamar pe plaja din Eforie, unde am avut ocazia să salvez mulți înotători și practicanți de sporturi nautice timp de aproape 7 ani.

În timpul liber, am învățat de unul singur să manevrez o mică barcă de navigație cu o singură velă pe care am reusit să o cumpar cu banii caștigași ca salvamar. În același timp, mă bucuram și de activități zilnice de scufundări și eram cunoscut sub numele de „Oxy”, deoarece deseori trebuia sa-mi reumplu rezervorul de oxigen.

Era 1998, când am vizitat prima dată nava de antrenament „Mircea” ca soldat marin, am descoperit o navă incredibil de frumoasă – o barcă cu panze de clasa A, tip barc, cu trei catarguri și o suprafată totală velică de 1750 de metri pătrați. Eram atat de încântat încat aș fi dat absolut orice pentru a avea voie să navighez aceasta navă.

Ideea de a organiza plimbări cu velierul m-a bântuit apoi ani de zile.

In 2010, deoarece navigația m-a fascinat și nu am putut să mi-o scot din minte încă din copilarie, am avut oportunitatea să îmi transform visele în realitate.

Și chiar și după atât de mulți ani, entuziasmul oaspeților noștri și angajamentul echipajelor noastre ne determină să continuăm să navigăm …

-Andrei-